Møllekvartalet

Et grønt gårdsrom midt i byen

I Møllegården finner du leiligheter i ulike størrelser med romslige balkonger og store vindusflater som gir mye lys. Disse leiligheten er perfekt for en hyggelig stund etter en bytur. I midten ligger et bilfritt, grønt gårdsrom hvor man kan møtes for en prat.


I Møllegården finner du lyse leiligheter med romslige balkonger.


I Møllegårdene som omkranser hagen står kvaliteten på materialene sentralt.

– Vi er veldig fornøyde med hvordan bygårdene blir. Her har vi ikke spart på kruttet men bruker gode materialer av høy kvalitet, som sink på takene og tegl i vegger. Det resulterer i noen utrolig fine hus, sier arkitekt Marita J. Braathen hos Link Arkitektur i Rogaland.

SE LEDIGE BOLIGER

Tegl, eller murstein, har en sterk tradisjon i Sandnes. Sandnes har nemlig mursteinproduksjon som går flere hundre år tilbake i tid. 

De skrå takene i Møllegårdene tilter inn mot felleshagen i midten og er med å skape et lunere rom mellom bygningene, og bedre solforhold. Takene på bygårdene er en moderne tolkning av stalltak, med samme asymmetri. 

Her er den røde «Møllå» som stod plassert i krysset der Mølletårnet bygges i dag.


Bygård 1 får et spennende uttrykk, toppleilighetene her har balkonger i begge ender. Felles for alle er nær kontakt med bygården og hagen. Leilighetene ligger i et veletablert område, rett ved bykjernen i Sandnes. Du er kun en heistur unna butikkene som kommer på gateplan og resten av byen.

Et naturlig samlingspunkt
Hagen i Møllekvartalet blir et naturlig samlingspunkt for hyggelige stunder. Her skal det være behagelig å oppholde seg, og ikke minst planlegges det at hagerommet skal være en frodig utsikt fra leilighetene oppover i etasjene.

Det kommer flere små lekeplasser og felles sitteplasser i gårdsrommet. Dette blir en hage som binder høyhuset sammen med de koselige bygårdene i tegl. En oase midt i byen.