Møllekvartalet

Parkkaféen

En av de fine nabolagsattraksjonene våre er Sanvedparken. Parken følger løpet til elva Storånå fra sentrum til Stokkelandsvannet. Her finner du blant annet ærverdige Villa Skeiane, en super lekeplass, treningsapparater, fotball- og volleyballbaner og en liten japansk hage med dam, broer og nydelig beplantning.

På vår rusletur innover i parken blir vi plutselig fristet av duften av fersk bakst. Bak disken i Parkkaféen byr en blid Lena Grimsrud på nystekte boller i mange varianter, men har også mye annet godt på menyen.

Hun og kollegaene brenner for å servere turgåere lokal mat, og har åpent fra tirsdag til søndag – året rundt. Bollene bakes på stedet, og smaker herlig hjemmelaget. Supper, påsmurt, kalde og varme drikker leveres over disken i raskt tempo til sultne parkgjester. Du kan også bestille kaféens populære piknik-pose, med alt du trenger for et deilig måltid i den vakre parken.


Lena forteller engasjert om livet i parken, som hun mener er like vakker i alle årstider. Hun elsker å følge med på hvordan vegetasjon, vær og stemning skifter gjennom året, og hvordan folk i alle aldre bruker de fine omgivelsene.

– Barnefamiliene elsker lekeplassen like bortenfor kaféen, mens pensjonistene gjerne møter venner og rusler sakte gjennom parken mens praten går. De sprekeste jogger hele veien til Stokkelandsvannet, mens andre bruker treningsapparatene til å holde seg i form. Mange sykler gjennom parken på vei til og fra jobb, mens andre finner veien i en lunsjpause eller når kveldsroen faller på i parken.

Brudepar er heller ikke et sjeldent syn, sier Lena. Mange tar brudebilder i de naturskjønne omgivelsene, men noen har visstnok også blitt smidd i hymens lenker i selve parken. Parken har plass til både hverdag og fest.

– Det er utrolig kjekt å se hvordan folk har funnet glede av å være her under pandemien, men nå gleder vi oss til at organiserte aktiviteter også finner veien hit igjen. Vi håper at scenen etter hvert kan brukes til små og store konserter, og at den magiske Eventyrstien igjen kan fylle parken til randen av besøkende, selv om det antakelig ikke skjer før i september 2022.


– Da jeg startet opp i 2016 ble ikke parken brukt like flittig som i dag, forteller Lena. Men parklivet går hånd i hånd med en urban livsstil, og i Sandnes får flere og flere sans for by- og parklivets gleder. Lena gleder seg til at Møllekvartalets beboere finner veien til denne lille perlen i nabolaget, og vet de kommer til å trives.

Nå jobber Lena Grimsrud og kollegaene hennes med utvidelsesplaner. Tegninger skal sendes til godkjenning, og håpet er at kaféen kan få en større disk og en proff bakerovn med plass til enda flere velduftende boller.